Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arta zgândărește imaginația oamenilor ”PONTA ...sub forma abstractă”, ”Cotieră de logan!”, ”Asemenea ciudățenii ... ”

ro

02 Jul, 2016 20:51 2259 Marime text
Se spune că scopul artei este de a dezvălui arta şi de a-l ascunde pe artist. De multe ori, ceea ce vrea să transmită artistul rămâne o necunoscută.
 
Unii sunt de părere că arta este ori plagiere, ori revoluţie. Nu știm ce a vrut să facă artistul cea creat această… hai să-i spunem operă. Oamenii au văzut, au bombănit și au pus imaginea pe facebook. De aici și până la o avalanșă de comentarii nu a mai fost decât un pas. Oamenii au încercat să își dea seama ce reprezintă:
 
”Asta nu e nimic frate...langa Interconttinental era o biblioteca imensa..o stim cu totii si ieri cand am trecut pe acolo ce sa vezi...sala goala doar un taur din tabla niste caramizi de chirpici si Doamnelor si Domnilor ce credeti incadrat foarte frumos niste BALEGI de vaci...si la intrare scria sala Arta Contemporana !!! Unde ajungem oameni buni? Chiar lumea nu stie cum arata o balega? Si in loc de cartile acele rare si vechi si importante, unde mereu era plin de lume de ce a trebuit sa puneti excremente animale..asa respect aveti pentru noi?”
 
”Asemenea ciudatenii ... inauntrul lor pot si plasate mecanisme speciale de influentare a mintii si indobitocire a oamenilor”
 
”Cotiera de logan!”
 
”the cabba stone , piatra covenantului , adica piatra de la mecca in jurul carora toti se invart!”
 
”Chiar ca e oribil.De altfel Romanica e campioana la asa ceva.”
 
”PONTA ...sub forma abstractă (Bolovanus Incompetentus) ...zic și eu...hahahahaha”
 
”Asa ne vad parlamentarii, niste geamantane cu bani mergatoare....”
 
” Mai daca nu intelegi, inseamna ca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu artistul! Ce vina are el, artistul, ca tu esti pe langa viziunea lui de artist? Ei traiesc in lumea lor si atat. Precum adolescentii care isi mai baga un piercing sau un dop de pluta in ureche ca sa atraga atentia asa si sculptacii si pictorasii balegosi de arta contemporana. Mi-a placut o data in Madrid cand eram la o galerie de genul si langa mine o doamna extaziata de ce vedea era toata un semn de exclamare. Eu eram un mare semn de intrebare si mi-am invins mandria cand am intrebat-o pe doamna extaz daca-i poate explica prostului de mine la ce dracu ma uit. Nu a stiut ce sa-mi zica! Si sa vezi ce era la gura mea la adresa artistilor neintelesi si a doamnelor mironosite, ca s-a facut gol in jurul meu si in scurt timp am fost invitat politicos afara. Nu inainte sa le cer banii de intrare inapoi. Mi-au dat banii incurajati poate si de faptul ca bombaneam ceva de geamurile lor... Ca sa trag o concluzie acum dupa ani de zile pot spune ca artistul poate sa aiba ce drac de viziune vrea el, de vina sunt cei care promoveaza viziuni bolnave si opere de arta neintelese.. Pana la urma si Picasso a fost un neinteles nu? In fine eu ma numar printre putinii care nu imi place de el. Si nici de Queen”
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii