Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6. Palaz nu candidează la alegerile parlamentare Aripa PDL din noul PNL filiala Cumpăna trece de azi în PMP!

ro

08 Oct, 2016 12:08 4060 Marime text
Aripa PDL din noul PNL filiala Cumpăna trece de azi în PMP. Printre cei ce se înrolează în PMP se afla și consilierul local Constantin Solomon din partea PNL Cumpăna și secretar general al filialei. Acesta a declarat că va renunța la mandatul de ales local și va activa în PMP.



Burcin Dumitru, fost copresedinte al PNL Cumpăna, se alătură și el PMP-ului.

UPDATE 6, ora 19.10

Ca urmare a anunțului făcut astăzi de președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, privind înscrierea în rândurile PMP a mai multor membri ai Organizației Cumpăna a Partidului Național Liberal, se fac următoarele precizări:

„Organizația PNL Cumpăna desfășoară, în prezent, o serie de proiecte pe termen mediu și lung, prin care își propune să obțină un rezultat cât mai bun la alegerile parlamentare din 11 decembrie și să câștige Primăria și Consiliul Local Cumpăna la alegerile locale din 2020. Succesul acestor proiecte depinde de gradul de coeziune și integritate morală a tuturor membrilor organizației. De asemenea, PNL Cumpăna își propune să facă o opoziție constructivă și reală în cadrul Consiliului Local Cumpăna, dar și în acțiunile pe care le va desfășura în viitor în folosul comunității locale.

În privința consilierului local liberal care a ales să se înscrie în PMP Constanța, însoțit de alți câțiva foști membri ai PDL, reamintim că activitatea acestuia în CL Cumpăna nu a fost una constructivă și productivă. Mai mult, consilierul Constantin Solomon este cunoscut ca apropiat al PSD, acesta votând de nenumărate ori, în ședințele CL Cumpăna, în favoarea proiectelor propuse de reprezentanții social-democrați. De asemenea, acesta poate fi considerat deja un traseist politic, fiind, de-a lungul anilor, membru al PSD, al Partidului Ecologist, al PDL, al PNL și acum al PMP.

Considerăm această atitudine și stare de fapt una incompatibilă cu noile direcții și proiecte politice pe care Organizația PNL Cumpăna le desfășoară în prezent și, drept urmare, salutăm decizia acestora de a trece la PMP”, a declarat, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa, Florin Imoșanu, preşedinte PNL Cumpăna.

UPDATE 5, ora 14.10

„Organizația PNL Cumpăna, în frunte cu secretarul general Constantin Solomon, consilier local în funcție, și copreședintele Dumitru Burcin, vicepreședintele PNL la nivel județean, s-a înscris în PMP Cumpăna. Începând de astăzi, Partidul Mișcarea Populară a devenit a doua forță politică în Cumpăna”, transmit reprezentanții PMP într-un comunicat de presă.
 
„Decizia foștilor membri PNL, de astăzi membri PMP, nu poate decât să mă bucure. Cu atât mai mult faptul că domnul Solomon renunță la funcția de consilier local pentru a face parte din echipa Partidului Mișcarea Populară. Noi, la PMP, am promovat întotdeauna oamenii pe muncă, nu pe alte considerente, iar dumnealor au venit alături de noi fără să ne ceară nimic, nici măcar funcții politice, ci, din contră, au renunțat la funcții administrative, ceea ce arată cât de motivați sunt să facă parte din PMP. De astăzi, PMP  a devenit a doua forță politică în Cumpăna!”, a delcarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.
 
„Sunt determinat de problemele care au apărut după alegerile locale, inițial când ne-am unit cu PNL am crezut că tragem toți la aceeași căruță. Cu toate că nucleul PNL-ului de la Cumpăna era mult mai slăbit decât cel al fostului PDL, nu s-a ținut cont de performanța fiecărei echipe, ci oamenii PNL-ului s-au impus pe diverse considerente. Președintele PNL Cumpăna le cerea demisia celor de pe lista de candidați pentru a impune oamenii lui pe locurile rămase vacante în Consiliul Local. Noi nu ne dorim destabilizare, ci ne dorim o echipă pe care să o dezvoltăm împreună, în care să ne menținem principiile și tocmai de aceea am venit cu toată convingerea în Partidul Mișcarea Populară”, a precizat Constantin Solomon.
 
Reamintim că împreună cu persoanele din conducere menționate anterior au trecut la PMP Cumpăna circa 60 de foști membri PNL Cumpăna. 

UPDATE 4, ora 12.50

„Pe liste se vor regăsi 50 la sută și femei. În primii trei garantat va fi una”, a anunțat Palaz.
                      
Referitor la Regia de Drumuri a CJC s-au descoperit niște nereguli la niște leasinguri. Detalii se vor da intr-o conferință pe care o va susține Palaz cu actualul director RAJDP, Lucian Lungoci.

UPDATE 3, ora 12.44

Până pe data de 27 octombrie se pot depune intenții de candidatură pentru parlamentare. Palaz nu va candid. Lista va fi făcută la nivelul județului cu oameni cu notorietate.             
           
„Prefer om din afara județului cu nototietate decât un coleg fără pentru că orice vot contează”, a subliniat Palaz. 
                       
Lista va fi trimisă spre validare la centru. Pe listele PMP nu va figura Traian Băsescu la Constanța.         
                
„Trei parlamentari vrea PMP Constanța, doi deputați și un senator. Organizația Constanța este deschisă candidaților din afara județului întrucât nu există limită”, a mai spus Palaz.                       

„Nu plec din CJC! Rămân și sap pentru descoperirea neregulilor pe care le voi prezenta opiniei  publice”, a mai subliniat Palaz.

UPDATE 2, ora 12.38

Solomon susține că a solicitat implicarea conducerii județene a PNL Constanța în soluționarea situației de la Cumpăna, dar nu s-a întâmplat nimic, „relațiile din filială s-au tensionat și nimeni nu a intervenit pentru remediere”.

Andrei Stoian, președinte interimar Cumpăna, a salutat venirea noilor colegi și la alegerile democrate în interiorul filialei.       
                 
Claudiu Palaz a atenționat că totul presupune muncă și nu pentru funcții.

„Ambiția noastră este să fim partidul numărul doi la Cumpăna! Alegeri pentru desemnarea noilor structuri în filiale vor fi după alegerile parlamentare”, a spus Palaz.

„Au venit aproximativ 50-60 de noi membri în care PNL avea peste 100 de membri cu carnete”, susține  Solomon.

Acum, PNL rămâne cu doi consilieri locali în funcție în CL Cumpăna. În urma alegerilor locale, PNL a obținut 4 mandate dar 2 sunt vacante acum.                        

PMP Constanța are filială în 50 de localități, cu 4000 de membri. Vor fi filiale în tot județul. 

UPDATE 1, ora 12.27

Fostul prefect Claudiu Iorga Palaz, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi preşedinte al Partidului Mişcarea Populară filiala Constanţa, a anunțat că organizația PNL Cumpăna s-a înscris în PMP. 
                     
„Suntem onorați ca un consilier în funcție renunță la mandat pentru a face altfel de politică. Noii colegi au ca obiectiv să se apropie ca scor de PSD . Vom fi a doua forță politică în comună. Sunt oameni cu experiență politică și vor activa pentru PMP de azi înainte”, susține Palaz.                        

Solomon a declarat că demisionează cu regrete din PNL, dar e determinat de problemele ce au apărut în partid după alegerile locale din vară. El susține că la Cumpăna, PNL era mai slab decât filiala locală a PDL.         
               
„Dar se pare că s-a dorit destructurarea organizației”, a spus Solomon.

Foștii PDL-isti sunt nemulțumiți de modul în care s-a făcut lista pentru CL Cumpăna și de candidatul pe care l-au susținut pentru funcția de primar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii