Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în familia lui Dumitru Prunariu Arina, nepoţica astronautului a murit de meningită

ro

10 Aug, 2015 10:47 3835 Marime text
 
Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spațiul cosmic, a anunțat pe Facebook o tragedie petrecută în familia sa duminică după-amiaza. ”Nepotica noastră Arina s-a făcut îngeraș. O meningită fulminantă ne-a răpit-o în câteva ore”, a scris Dumitru Prunariu, citat de dcnews, pe rețeaua de socializare.
 
Potrivit unor informații neconfirmate încă, decesul s-ar fi produs în urma unui șoc toxico-septic. Germenul care a produs infecția nu a fost încă identificat, fiind necesare 48 de ore pentru testare. Micuța pacientă s-a stins în mai puțin de o oră după ce a ajuns la Institutul Matei Balș, într-o stare foarte gravă. Fetița fusese într-o tabără, pe Dunăre, și apoi câteva zile la mare, cu familia, unde au fost cazaţi la un hotel de lux din Mamaia.
 
Arina era nepoata cea mare a cosmonautului, în vârstă de 11 ani. Ea zburat pentru prima dată cu un planor la 2 ani şi jumătate. Prunariu mai are un nepoțel, Andrei, dar și o nepoată mai mica, Ana. Primul cosmonaut român are doi băieți, Cătălin Prunariu fiind la rândul său pilot pe avioane de linie și avioane de acrobație. Arina era fetiţa sa. Tatăl Cătălin şi-a schimbat în doliu poza de profil de pe pagina de Facebook, iar peste o sută de cunoscuţi i-au trimis deja mesaje de condoleanţe, nevenindu-le să creadă cele întâmplate.
 
Dumitru Dorin Prunariu (n. 27 septembrie 1952, Brașov) este primul cosmonaut român. La 14 mai 1981 a zburat în spațiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos" și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. A fost pe rând ofițer inginer în cadrul Comandamentului Aviației Militare, șef al Aviației civile române, președinte al Agenției Spațiale Române, ambasador al României în Federația Rusă, președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU. În prezent are gradul de general-maior în rezervă.
 
Sursa foro: dcnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii