Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopul Tomisului slujeşte la Capela Militară din Constanța

ro

05 Nov, 2014 10:37 2374 Marime text
Vineri, ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Îngeri, Capela Militară, bulevradul Tomis, nr. 170, din municipiul Constanța, începând cu ora 16.00, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Biserica Ortodoxă cinsteşte, în fiecare an, la data de 8 noiembrie,  soborul Sfinţiilor Arhangheli Mihail și Gavriil. După tradiţia biblică, arhanghelii fac parte din ceata îngerilor apropiaţi Sfintei Treimi. Mihail este cunoscut atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament drept căpetenie a „oştirilor cereşti”,  fiind cel ce îl pedepsește direct pe Lucifer, izgonindu-l din cer atunci când s-a răzvrătit împotriva Ziditorului. În limba ebraică Mihail se traduce „Cine este ca Dumnezeu”. Arhanghelul Gavriil este „vestitor al tainelor divine”, înger al bunelor-vestiri dintre care amintim: vestea adusă lui Ioachim şi Anei că o vor naște pe Fecioara Maria, lui Zaharia că va avea un fiu, pe Ioan Botezătorul, iar Fecioarei Maria că îl va naşte pe Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu. Numele său înseamnă „omul lui Dumnezeu” sau „Dumnezeu este tăria mea”.
 
De asemenea, sâmbătă, începând cu ora 23.30, Arhiepiscopul Tomisului,IPS Teodosie, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Nectarie”, situată în zona Medeea, din municipiul Constanța). Sfântul Nectarie este serbat de către Biserică pe data de 9 noiembrie. Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie se vor putea închina moaștelor Sfântului Nectarie, moaşte ce sunt aduse de la biserica „Sf. Nectarie” din Iași,  și moaştele Sfântului Vasile cel Mare, aduse de la mănăstirea Sihăstria Putnei. Sfintele odoare vor rămâne la acest lăcaș de cult până pe data de 24 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii