Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la Curtea de Apel Constanţa. Este primul termen în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA (galerie foto-video)

ro

11 Sep, 2017 09:16 2586 Marime text
Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a ajuns în această dimineaţă la Curtea de Apel Constanţa acolo unde se judecă primul termen în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. 

Cauza se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa. Şedinţa de judecată este publică şi a început la ora 9.00.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în februarie. Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În cauză, Teodosie Petrescu este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

La ieşirea din sala de judecată, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că este bine că a început judecata în acest dosar. 

Instanţa a decis amânarea cauzei, după ce s-a constatat că nu a fost îndeplinită procedura, pentru începutul lunii octombrie. 

Totodată, IPS Teodosie a depus o solicitare de ridicare a controlului judiciar, iar instanța a amânat pronunțarea pentru ziua de mâine, 12 septembrie 2017.
 

"Astăzi am avut primul termen de judecată, din păcate nu am avut procedură cu unul dintre inculpaţi. Aşteptăm să depunem declaraţiile, să depunem cererile de probe. Avem încredere că se va stabili situaţia reală, respectiv faptul că nu a existat nicio fraudă cu fonduri europene. Aşteptăm momentul final al judecăţii când nu va putea fi decât o soluţie de achitare. Trebuie să informâm că în această perioadă de timp, fiind vorba despre modul în care s-a gestionat procedura de primire a acestor fonduri europene o să sesizăm şi Curtea Europeană de Conturi care este autoritatea supremă în a verifica dacă a fost sau nu încălcată legea europeană în materia accesării acestor fonduri. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 2 octombrie" - a declarat avocatul IPS Teodosie, Maria Vasii. 



La instanţă a ajuns şi o femeie care a adus mai multe acuzaţii la adresa Arhiepiscopului Tomisului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii