Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului, în urma decesului care a zguduit Constanţa- „Dumnezeu l-a aflat și chemat pe Virgil Coman în timpul lucrului său”

ro

05 Aug, 2016 23:29 3061 Marime text

Arhiepiscopia Tomisului îşi exprimă regretul faţă de decesul managerului Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Constanţa, Virgil Coman. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, transmite condoleanțe familiei și apropiaților defunctului Virgil Coman.

"Vestea trecerii fulgerătoare și prematură la cele veșnice a istoricului Virgil Coman, Șef Serviciu Direcţia Judeţeană Constanța a Arhivelor Naţionale, ne-a întristat profund. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, transmite condoleanțe familiei și apropiaților, atât în nume personal, cât și în numele clerului, monahilor și credincioșilor.

Un fiu credincios al Bisericii, un pasionat al istoriei și un profesionist al arhivisticii, Virgil Coman a lăsat în inimile noastre o lumină vie.
Memoria noastră îl va păstra ca pe un neobosit cercetător al arhivelor, care, prin jertfelnică muncă și aleasă pricepere, a dăruit Dobrogei crâmpeie istorice de identitate și demnitate,  fiind chemat la Dumnezeu chiar în ceasul lucrului său, în care dădea mărturie despre semnele trecerii vremii peste noi și înaintașii noștri.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să-l odihnească în ceata aleșilor Săi, răsplătindu-i dragostea și  dăruirea pe care le-a oferit Dobrogei și lumii întregi. Veșnică să-i fie pomenirea!", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului remis ZIUA de Constanţa.

Citeşte şiUPDATE10. Panică la o lansare de carte. A murit directorul Serviciului Judeţean al Arhivelor Constanţa, Virgil Coman (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii