Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, la Constanţa

ro

14 Feb, 2014 16:34 1809 Marime text
Duminică, 16 februarie, eparhia noastră îl va avea oaspete pe IPS Nicolae Condrea, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, care, de la ora 9.00, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mina” din Constanța, unde slujește pr. Viorel Condrea, fratele ierarhului.

IPS Nicolae Condrea s-a născut în Constanţa la data de 15 aprilie 1967. După absolvirea școlii generale, primele două clase de liceu le-a urmat la Liceul de matematică-fizică din Constanţa, apoi s-a transferat la Liceul de Metrologie din Bucureşti. În anul 1988 a fost admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, pentru ca în 1994 să obțină o bursă de studii la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg. Aici a urmat studii teologice aprofundate și cursuri de doctorat, titlul de doctor în Teologie obținându-l în noiembrie 2001.

Din primăvara anului 1997 a fost hirotonit diacon, apoi preot celib, slujind la parohia „Naşterea Domnului” din Stuttgart. În decembrie 2001 a fost călugărit la mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, fiind numit și secretar patriarhal. Câteva luni mai târziu a fost ales arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America şi Canada, eparhie pe care o coordonează și în prezent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii