Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zf.ro Argus Constanţa vrea să ia credite de până la 110 mil. lei pentru capital de lucru

ro

14 May, 2015 15:56 2132 Marime text
Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), vrea să ia credite bancare de până la 110 milioane de lei înainte de debutul campaniei comerciale pentru floarea-soarelui, cu 22% mai mari decât cele contractate în sezonul anterior, potrivit zf.ro.

Compania mai cere acordul acţionarilor pentru aprobarea prelungirii liniei de credit în valoare de 7,5 milioane de lei, pe o perioadă de un an.Cererile de finanţare vor fi votate de acţionarii UARG în AGA din 17 iunie. Producătorul de uleiuri a revenit pe profit în primul trimestru din acest an, raportând un câştig net de 1,28 milioane de lei după ce în ultimii trei ani primul trimestru a fost pe pierderi, reuşind în acelaşi timp şi să-şi majoreze vânzările până la recordul ultimilor patru ani, respectiv 51 milioane de lei.

Pentru acest an, compania şi-a bugetat un profit brut de 4,45 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de un profit net de 3,5 milioane de lei raportat anul trecut. Acţiunile UARG se tranzacţionează la o cotaţie de 2,91 lei/titlu, referinţă la care capitalizarea firmei este de 104,1 milioane de lei. SIF Oltenia este cel mai mare acţionar cu circa 86% din capital.

Text preluat de pe zf.ro


Sursa: zf.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii