Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arafat susţine că încrederea în instituțiile statului trebuie păstrată

ro

25 Sep, 2016 21:00 1455 Marime text
Raed Arafat susţine că încrederea în instituțiile statului trebuie păstrată.

„Eu sper că populația să înțeleagă că încrederea în instituțiile statului trebuie păstrată și că lupta împotriva consecințelor dezastrelor este una ce se face în echipă. Populația are datoria de a se pregăti și a face tot posibilul că impactul unui dezastru asupra ei să fie cât mai mic posibil, statul, pe de altă parte, are obligația de a pune la dispoziția populației informațiile din timp și de a pregăti populația și de a sprijini comunitățile ca să fie pregătite. Cuvântul dezastru înseamnă că există o discrepanță majoră între nevoi și ce se poate face imediat”, a scris Arafat într-o postare pe Facebook.


De asemenea, a precizat că se vor intensifica campaniile de informare privind dezastrele.


„Am realizat mai multe campanii de informare prin DSU și IGSU folosind social media dar și televiziunile și radiourile. Astfel de campanii se vor intensifica și vor veni cu informații reale care nu au menirea inducerii panicii, ci pregătirea reală a populației. Ideea acreditată de domnul Mircea Valentin cum că nu s-a comunicat imediat, poate fi demontată ușor pentru că prima comunicare ieșită din partea DSU a fost chiar la 2.29, după care s-au efectuat mai multe actualizări la postarea respectivă pe aplicația DSU”, susține Raed Arafat.

„Doar să anunți populația că a avut loc un cutremur și eventual ce grad a avut, după ce cutremurul a avut loc, nu aduce nici un beneficiu”, mai spune Arafat.


Amintim că şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a afirmat ieri că instituțiile statului au note maxime la simpozioane, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele când va lovi un mare cutremur.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii