Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ un kilometru de plase de pescuit confiscate în rezervaţia marină de la Vama Veche – 2 Mai

ro

06 Mar, 2016 10:57 1934 Marime text
 
Ieri, în jurul orei 17.35, un echipaj naval din cadrul Grupului de Nave Mangalia a fost informat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului SCOMAR că pe Marea Neagră, travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune pescărească se îndreaptă spre rezervaţia marină de la Vama Veche – 2 Mai.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locul indicat unde au interceptat ambarcaţiunea în care se aflau doi bărbaţi, de 51 ani, respectiv 45 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa. Cei doi au declarat că doreau să recupereze din apă plasele de pescuit de tip comercial pe care le lansaseră în apă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării mai multe plase de pescuit  în lungime totală de aproximativ 1.000 de metri fără captură de peşte în ele.
 
Tot ieri, dar în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Passat cu numere de Bucureşti condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.
 
În urma verificării autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 48 kilograme de peşte din specia scrumbie, pentru care bărbatul aflat la volan nu a putut  prezenta documente justificative, astfel încât întreaga cantitate de peşte a fost confiscată conform procedurilor legale.
 
În primul caz poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit în apele continentale sau maritime interioare prin orice metode sau mijloace al peştilor sau altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie sau zone de protecţie”, iar în al doilea caz pentru ,,deţinere şi transport al peştelelui fără documente legale”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii