Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apropiat al lui Klaus Iohannis, vizat de ANAF

ro

21 Apr, 2016 19:55 1231 Marime text
 
Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au deschis un dosar penal în cazul a şase distribuitori de materiale de construcţii, şi anume: Ambient, Arabesque, Sawa, MM Industry, Matcris Concept şi Okapi. 
 
Cele șase firme sunt conduse de cunoscuți oameni de afaceri români, printre aceştia numărându-se Ioan Ciolan, acționarul Ambient SA din Sibiu, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, sesizează hotnews.
 
Acesta declara pentru Turnul Sfatului,  în urmă cu trei ani, că prietenia cu Iohannis a pornit de la pasiunea pentru fizică. Totodată, preciza atunci că „Ambient a susținut Sibiul înainte ca primar să fie Klaus”. „Semănăm în mai multe privințe. Suntem doi oameni pentru care fizica a fost o școală importantă a vieții noastre. Dacă avem o discuție sau o temă, cam 75% din aceasta o privim pe aceeași linie. Prietenia cu Klaus este un lucru în care, bineînțeles, a contat și faptul că se înțeleg Carmen și Maria mea. Profesional, nu avem nicio legătură. Iar Ambient a susținut Sibiul înainte ca primar să fie Klaus. Când am pus mândra placă, la Sibiu, în Muzeul din Dumbravă, nu avea nimic de a face Klaus cu primăria”, a spus Ioan Ciolan.
 
„Există suspiciunea rezonabilă că reprezentanţii societăţilor menționate împreună cu administratori ai unor societăți tip «fantomă», au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacțional fără conținut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuțiilor la bugetul de stat“, potrivit unui comunicat al Direcţiei Antifraudă.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii