Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 400 de angajați MAI prezenți în misiuni internaționale pe trei continente

ro

30 Apr, 2016 10:07 2049 Marime text
 
Aproape 400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt în prezent în misiuni internaționale sub egida UE, ONU, NATO și OSCE în țări de pe trei continente - Europa, Africa și Asia, printre care Grecia, Ucraina, Cipru, Georgia, Liberia, Haiti, Mali, și Afganistan.

MAI continuă să sprijine procesul de instruire a forțelor de ordine din diferite state situate în regiuni aflate în conflict, 117 polițiști și jandarmi participând în prezent la 14 misiuni internaționale de restabilire a unui climat de securitate, respectiv de creștere a capacității instituționale a structurilor de ordine și apărare din statele respective.

În primul trimestru al anului, MAI a avut o contribuție semnificativă la misiunile FRONTEX și BESA pentru întărirea controalelor la frontierele externe ale UE și sprijinirea unor state care se confruntă cu o presiune migratorie semnificativă. În prezent, 152 de polițiști de frontieră și 14 lucrători ai Inspectoratului General pentru Imigrări participă la misiunile FRONTEX și BESA.

O prioritate a acestui an a fost coordonarea cu partenerii din statele vecine dar și cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, prin realizarea unui mecanism de consultare care să permită prevenirea și descurajarea apariției de noi rute de migrație ilegală în regiune.

În acest sens ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a avut întâlniri cu omologii din regiune - Ungaria, Serbia, Polonia, Moldova, Georgia și Bulgaria, discuțiile fiind axate pe teme prioritare aflate pe agenda europeană, respectiv migrația, combaterea terorismului și cooperarea polițienească.

La rândul lor, cei 31 de atașați de afaceri interne și cei 58 de ofițeri operativi, aflați în misiune au acționat pentru întărirea cooperării cu structurile polițienești din statele în care își desfășoară activitatea.

Prin demersurile întreprinse de MAI, în plan operativ și instituțional, România și-a consolidat poziția de membru UE și NATO, dovedind că este un stat sigur și furnizor de securitate în regiune, care are mijloacele și capacitatea de a răspunde provocărilor actualului context internațional și de a asigura protecția frontierei externe a UE.


Sursa foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii