Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APOCALIPSA MEDICINEI Ziua în care o simplă infecţie ne va ucide

ro

17 Mar, 2012 13:05 1319 Marime text

Medicina intră într-o nouă eră în care un copil ar putea muri dintr-o simplă zgârietură la genunchi, în care pacienţii internaţi în spitale se vor teme din ce în ce mai mult că există riscul să îşi piardă viaţa şi în care operaţii de rutină ar putea deveni cu adevărat riscante, avertizează şefa Organizaţiei Mondială a Sănătăţii.

Un avertisment important a vizat antibioticele. OMS spune că am ajuns în situaţia în care bacteriile au evoluat şi au devenit mult mai rezistente la tratamentul cu antibiotice. Astfel, suntem la un pas de situaţia în care infecţii comune pot deveni incurabile.

Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spune că astfel clasicele antibiotice ar putea deveni complet inutile în tratamente.

"O eră post-antibiotic înseamnă de fapt sfârşitul medicinii moderne aşa cum o cunoaştem azi. Afecţiuni comune, precum o infecţie în gât sau o simplă julitură la genunchi, pot deveni letale. Rezistenţa antimicrobiană este în creştere în Europa şi în întreaga lume. Pierdem cei mai importanţi antimicrobieni", spune Chan, potrivit independent.co.uk.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/apocalipsa-medicinei-ziua-in-care-o-simpla-infectie-ne-va-ucide_923795.html#ixzz1pM5YJiAt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii