Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicațiile prin care puteți plăti oriunde în România doar cu telefonul mobil

ro

26 May, 2015 23:59 1904 Marime text
 
De acum înainte puteți lasă acasă portofelul sau cardul când mergeți la cumpărături sau ieșiți în oraș.
 
Cu o aplicație de mobil legată la contul bancar puteți să achitați totul. Este o modalitate de plată mai sigură și mai simplă, spun băncile, pentru că vânzătorii sau chelnerii nu va mai văd cardul, potrivit stirileprotv.ro.
 
Sistemul este însă la început și mai durează până când vom avea o rețea națională.
 
Hoteluri, baruri, saloane de înfrumusețare, magazine. Noile soluții de plată pot funcționa oriunde există o casă de marcat conectată la bancă prin internet.
 
După ce v-ați ales produsul pe care doriți să-l cumpărați, plată va fi efectuată printr-o singură scanare a unui QR code. Mai mult, în timp real, o să va apăra și sumă rămasă în cont.
 
Pe telefon se adună automat toate bonurile. Noul sistem scade comisionul la jumătate față de tranzacțiile cu cardul pentru că plata se face direct din contul clientului în cel al magazinului, fără intermediari.
 
Cu o astfel de aplicație, puteți comanda mâncare, să trimiteți flori ori să plătiți la magazine online. E făcută chiar de români și vă poate ajuta și în situații delicate.
Dacă după ce ați scanat QR code-ul constatați că nu mai aveți bani să achitați notă de plată, atunci puteți să i-l trimiteți unui prieten care, dacă folosește aceeași aplicație, va poate ajută de oriunde s-ar afla.
 
O bancă propune un alt sistem: un card special care se introduce în telefon. Se folosește pentru plăți fără atingere. În acest caz, doar apropiați telefonul de aparatul POS de la casă.
 
Noile servicii se extind în magazine. Problema este că românii preferă deocamdată să achite cash. În medie, cei care au card fac o singură plată, o dată pe lună.



Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii