Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţul a fost făcut la Constanţa „Poliţia de Frontieră, un partener competent şi credibil în lupta împotriva infractionalităţii transfrontaliere

ro

10 Oct, 2013 10:06 1652 Marime text
În baza invitatiei inspectorului general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan Buda, o delegatie a Directiei Centrale a Politiei de Frontiera Franceze, condusa de inspectorul general, Frederic Perrin, a efectuat o vizita oficiala la Politia de Frontiera Romana, in scopul extinderii si consolidarii relatiilor de cooperare cu structurile politiei de frontiera din cele doua state.

Cu ocazia acestei intalniri, inspectorul general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan Buda, a prezentat oficialilor francezi structura, competentele si atributiile Politiei de Frontiera Romane, precum si activitatile derulate pentru indeplinirea obiectivelor asumate pentru aderarea la spatiul Schengen.

Delegatia franceza a vizitat, la sediul I.G.P.F., Centrul de Comanda si Control al Politiei de Frontiera Romane, care are ca principala utilitate colectarea si procesarea informatiilor de la sistemele de supraveghere si control instalate pe frontiera, in scopul optimizarii timpului de raspuns si al gestionarii resurselor la un nivel unitar.

Totodata, delegatia franceza s-a deplasat la Constanta, pentru a vizita Sistemul Integrat Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra (S.C.O.M.A.R).

Aici au fost prezentate activitatile desfasurate de politistii de frontiera din zona de responsabilitate a Garzii de Coasta, dotarile Politiei de Frontiera pe linie de mobilitate navala, precum si actiunile intreprinse in vederea securizarii frontierelor externe Schengen si U.E., cu precadere a frontierei albastre.

Cu ocazia vizitei in Romania, delegatia franceza a apreciat Politia de Frontiera Romana ca fiind un partener competent si credibil in lupta impotriva infractionalitatii transfrontaliere si ca o institutie care se bucura de respectul si aprecierea structurilor similare din tarile membre U.E.

Aceasta vizita se inscrie in programul derulat de Politia de Frontiera Romana in scopul intensificarii relatiilor de cooperare inter-institutionala internationala in domeniul frontalier, in vederea asigurarii securitatii frontierelor externe ale Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii