Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important pentru toţi proprietarii de maşini!

ro

13 Apr, 2016 14:12 3246 Marime text
 
Ministerul Mediului şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au decis să restituie, printr-o procedură administrativă, aşa-numita taxă de primă înmatriculare. Aşadar, printr-o cerere, românii vor putea să-și recupereze integral banii. Până acum, taxa se restituia în urma unei hotărâri judecătoreşti.
 
Persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţă, conform ordonanţei care modifică OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu.  
 
Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluționate în maximum 45 de zile. Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale, întinse pe durata a cinci ani, în contul bancar al proprietarului automobilului.
 
Cererea se depune la Administrația Financiară.
 
Atenţie, fiscul poate solicita documente suplimentare! Dacă acestea nu vor fi depuse în cel mult 60 de zile, cererea de restituire va fi respinsă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii