Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Antrenorul” lui Sylvester Stallone din seria ”Rocky” a murit!

ro

27 Feb, 2016 19:09 2563 Marime text
 
Actorul american Tony Burton a decedat în acest weekend, într-un spital din California. Avea 78 de ani, o grămadă de complicații generate de o pneumonie și o infecție a vezicii urinare. Soţia actorului, Rae Burton, a arătat că soţul ei fusese internat de mai multe ori în ultimele luni.
 
Tony Burton a devenit cunoscut după ce a a jucat în cele şase filme "Rocky", scrie The New York Times. Burton a interpretat rolul lui Tony "Duke" Evers, antrenorul de box al lui Rocky Balboa, jucat de Sylvester Stallone, şi Apollo Creed, interpretat de Carl Weathers, în şase filme din seria "Rocky", în perioada 1976 - 2006. Burton a interpretat iniţial rolul de antrenor de box al lui Apollo, adversarul lui Rocky Balboa, după care l-a antrenat pe Balboa. De altfel, problemele de sănătate explică absența sa din "Creed" (2015), al șaptelea film din seria "Rocky".

Înainte de a deveni actor, Tony Burton, născut în Flint, Michigan, a avut o scurtă carieră în boxul profesionist, câştigând titluri la categoria uşoară în anii 1955 şi 1957. Originar din Michigan (nordul SUA), Tony Burton și-a terminat studiile secundare la Flint în 1955, unde juca fotbal american și baseball. Disciplina care l-a făcut cunoscut a fost însă boxul, el câștigând de două ori Manușa de Aur la Flint, în anii 1950. După ce a stat la închisoare în California pentru jaf, și-a urmat studiile și a făcut cursuri de actorie. 
 
În afară de filmele "Rocky", Tony Burton a avut roluri în producţiile "The Shining" şi "Stir Crazy". Ultimul său rol a fost în filmul "Hack!" (2007).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii