Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANRMAP nu comentează declaraţiile lui Mazăre

ro

25 Nov, 2011 19:33 1385 Marime text

La insistenţele reprezentanţilor mass-media, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice face următoarele precizări:

ANRMAP nu doreşte să comenteze declaraţiile domnului Primar Radu Mazăre, vrea doar să precizeze faptul că în acest moment este sub implementare un sistem nou care priveşte verificarea prealabilă a documentaţiilor de atribuire, cerinţă a Comisiei Europene implementată la nivel naţional, prin urmare, dacă documentaţiile de licitaţie ar fi fost bine întocmite de la început, sarcina ANRMAP ar fi fost una extrem de simplă. Din pacate, nu este aşa, operatorii noştri  sunt forţaţi să facă o mulţime de observaţii. Efortul nostru, al tuturor, nu este însă în zadar, întrucât deja se observă, la doar 2 luni de la implementarea acestui sistem, o îmbunătăţire a calităţii documentaţiilor de atribuire şi o scădere a numărului contestaţiilor. Autorităţile contractante aflate deja la a doua, a treia verificare de către ANRMAP preiau şi inserează corect observaţiile conform legislaţiei în vigoare. Suntem încrezători că, odată cu implementarea noului sistem online de completare şi verificare a documentaţiilor de atribuire prin intermediul www.e-licitatie.ro, ce va fi probabil disponibil de la jumătatea lunii decembrie, precum şi a experienţei căpătate în ultimele două luni de către reprezentanţii autorităţilor contractante, în scurt timp nu se vor mai înregistra întârzieri în verificare, iar procedurile se vor lansa printr-un proces uşor, competitiv şi conform cu reglementările naţionale şi europene. Mulţumim pe această cale tuturor reprezentanţilor autorităţilor contractante care colaborează foarte bine cu noi şi care ne sunt adevăraţii parteneri şi beneficiari ai acestui demers.

Lansăm un apel însă pe această cale, către toate autorităţile contractante, inclusiv Primăria Constanţa, ca proceduri  de tipul achiziţie de pneuri de iarnă, servicii de asigurare RCA, de dezăpezire, de lemne de foc să nu mai fie lansate în luna  noiembrie pentru ca ulterior să se dea vina pe diverse instituţii pentru un eventual blocaj. Aceste proceduri pot fi lansate din timp, chiar din primăvara fiecarui an, pot fi încheiate prin acorduri-cadru multianuale, pentru că este de evidenţă că iarna vine în fiecare an în jurul datei de 1 noiembrie.

În cazul Primăriei Constanţa am mai vrea să subliniem faptul că nu putem vorbi de o întârziere privind procedura de achiziţie de lemne de foc, în condiţiile în care inclusiv autoritatea contractantă a transmis către ANRMAP documentaţia în data de 4 noiembrie, la o săptămână după transmiterea unor alte documentaţii ce vizau achiziţia de portocale, dulciuri şi jucării, cadouri de Crăciun, oferite cu amabilitate de primărie, din bani publici.

 http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/93204-Comunicat-de-pres-Autoritatea-Naional-pentru-Reglementarea-i-Monitorizarea-Achiziiilor-Publice.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii