Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANOSR Autorităţile locale din Constanţa ignoră nevoile elevilor şi studenţilor

ro

13 Jan, 2014 17:36 1246 Marime text
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) susţine demersurile Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă din Constanţa şi ale Asociaţiei Elevilor din Constanţa, organizaţii care au solicitat Primăriei Constanţa alocarea sumelor necesare pentru a asigura reducerea preţurilor pentru transport local în comun cu 50% pentru toţi elevii şi studenţii din Municipiu.

ANOSR este dezamagită de atitudinea administraţiei locale în contextul în care există mai multe cazuri în ţară în care studenţii beneficiază de acest sprijin. Mai mult, în cazul elevilor, prin faptul că nu asigură reducerea de 50% pentru transportul local în comun, Primăria şi Consiliul Local Constanţa încalcă prevederile Legii Educaţiei Naţionale.

În acest context, Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă din Constanţa au anunţat că au în vedere acţionarea autorităţilor locale în instanţă ,,Autorităţile locale ar trebui să investească mai mult în susţinerea învăţământului, iar Constanţa este din păcate un contraexemplu. Deşi reprezentanţii studenţilor şi ai elevilor au făcut apel la autorităţile locale pentru a fi susţinuţi şi pentru a beneficia de reducerea transportului în comun cu 50%, aşa cum se întâmplă în alte centre universitare, au fost ignoraţi complet. Mai mult, decidenţii constănţeni ignoră chiar şi legea. ANOSR şi organizaţiile studenteşti membre din toata ţara sunt alături de colegii din Constanţă în lupta pe care o duc!”, a declarat Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii