Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Zona Dobrogei va fi cea mai afectată

ro

29 Jan, 2014 10:57 7061 Marime text
În urmă cu câteva minute s-a încheiat şedinţa de urgenţă de la sediul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la care a participat şi premierul Victor Ponta.
Reprezentanţii ANM au declarat că viscolul în regiunea sud-est va atinge 90 kilometri pe oră şi că zona Dobrogei va fi cea mai afectată.
Autorităţile iau în calcul posibilitatea emiterii unui COD ROŞU, pentru şase judeţe din Sud-estul ţării, dacă se întrunesc condiţiile standard pentru acest tip de avertizare - grosimea stratului de zăpadă de peste 50 cm, viteza vântului de peste 80 km pe oră şi o intensitate puternică a ninsorii.

La ora 10,30 prim-ministrul Victor Ponta a fost prezent la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) împreună cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru a se informa cu privire la evoluţia condiţiilor meteo.
Ion Sandu, directorul ANM, a declarat la întâlnirea cu Victor Ponta că sunt foarte mari şansele ca, în cursul după-amiezii, să se întrunească cele trei condiţii pentru emiterea unui nou COD ROŞU în anumite zone şi Sud-estul ţării.
"Este foarte probabil ca să avem iarăşi un cod roşu. Vestea bună este că viscolul se opreşte mâine spre prânz, nu e la fel de lung ca cel anterior", a precizat Ion Sandu. Zona Dobrogei va fi cea mai afectată.
CODUL ROŞU ar putea fi emis pentru 6 judeţe din Sud-Estul ţării: Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, din cauza ninsorii puternice şi a vântului de peste 80 km pe oră.
"Să fie clar pentru toată lumea, condiţiile meteo sunt şi azi foarte grele", a declarat şi Victor Ponta. Acesta a precizat că emiterea unui cod roşu se face în funcţie de anumite criterii ştiinţifice, standard.
Vântul ar putea trece pe alocuri de 90 km pe oră, au precizat meteorologii. Stratul de zăpadă va trece de 50 cm.
CODUL ROŞU ar putea fi emis în urma unui consiliu de prognoză din cadrul ANM şi ar putea intra în vigoare începând cu orele amiezii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii