Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Este posibil să emitem cod roşu de viscol în România

ro

24 Jan, 2014 14:09 1828 Marime text
Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţională de Meteorologie, a declarat, în timpul comandamentului de iarnă de vineri, că este posibil să fie emis un cod roşu de viscol pentru câteva regiuni ale ţării.

"În cursul zilei de sâmbătă vor fi două actualizări a codului portocaliu. Este posibil să fie adăugate judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova în cod portocaliu şi sâmbătă seară să scoatem judeţul Mehedinţi din cod. Nu este exclus ca avertizare de cod să fie prelungită până luni. Nu este viscolul înspăimântător care nu a mai fost niciodată, dar este foarte lung. Nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăşi 50 de centrimetri pe metru pătrat în 24 de ore să apară şi coduri roşii nowcasting, în prima fază, pentru a respecta parametrii stabiliţi cu aceste coduri", a declarat Ion Sandu, la Guvern.


Şeful ANM a emis în timpul comandamentului de iarnă şi un sfat pentru populaţie: "Dacă nu e nevoie urgentă să se plece la drum să se amâne deplasările începând cu aceste noapte până duminică după-masă".

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în dimineaţa zilei de vineri, un cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru 10 judeţe, inclusiv Capitala.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii