Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversatul zilei. Petre Stancă. Fost vice al CJC. Șef în PSD Constanța-garda veche. Opozantul lui Constantinescu

ro

18 Jun, 2016 04:51 6564 Marime text
Astăzi Petre Stancă, unul din personajele emblematice ale Constanței, împlinește 67 de ani. Fostul secretar executiv al PSD și vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este născut la data de 18 iunie 1949, în comuna Adamclisi din judeţul Constanţa.

A fost expulzat din PSD, în anul 2008, de Radu Mazăre care spunea atunci că ”domnul Stancă este un tip conflictual”.
Dar nu trebuie să uităm că atunci Mazăre era în plină glorie politică.
De la Consiliul Județean Constanța, unde era vicepreședinte a fost înlocuit cu fostul său coleg de partid Cristian Darie, în februarie 2008. Și pentru că la Constanța puterea politică era acum în mâinile lui Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, Stancă nu și-a mai găsit locul nici în partidul unde era cunoscut ca un reprezentant al gărzii vechi a organizaţiei PSD Constanţa.
Din anul 2008, după ce şi-a încheiat socotelile cu PSD-ul, Petre Stancă a părăsit scena politică şi s-a dedicat familiei şi afacerilor.
Ce spunea Stancă atunci
Petre Stancă nu avea însă o relație tensionată cu Radu Mazăre ci, de fapt, cu Nicușor Constantinescu, cel care și la acel moment era președinte al Consiliului Județean Constanța.
Petre Stancă nu își pierdea însă doar calitatea de membru al PSD, ci și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. La scurt timp, urmare a demersurilor PSD, și-a pierdut și calitatea de consilier județean. Petre Stancă declara, la acel moment: „Ăștia sunt în stare de orice. Și, oricum, excluderea mea nu e nicio tragedie, decât să lucrez cu unul ca Nicușor Constantinescu...“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 18 Jun, 2016 12:35 La mulți ani !