Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Animalele sălbatice din pădurile dobrogene suferă! Vezi cum le poţi ajuta

ro

28 Dec, 2015 07:38 5723 Marime text
Animalele sălbatice din pădurile dobrogene trec printr-o situaţie grea, în această perioadă a anului.

Viețuitoarele domestice care pasc în pădure, defrișările excesive și braconierii care vânează fără noimă le lasă pe bietele animale sălbatice fără hrană. De aceea, Asociația „Scutul Cinegetic”, în colaborare cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), a reluat campania de colectare de hrană pentru animalele din pădure.
 
Oricine poate dona cereale, fructe, legume, alone, nuci, seminţe de floarea-soarelui sau chiar nutreţuri deteriorate este rugat să o facă.
Cei care vor dona hrană pentru animalele din pădurile dobrogene pot aduce mâncarea la sediul Asociației „Scutul Cinegetic” de la Microrezervație, din bulevardul Mamaia nr. 255.

În momentul în care se va strânge o cantitate mai mare de nutrețuri, voluntarii asociației vor duce mâncarea în zonele în care știu că există viețuitoare care suferă din cauza lipsei de hrană.

De menționat este că semințele, cerealele și resturile din produsele de panificație vor fi folosite și pentru hrănirea păsărilor care iernează în zona lacului Tăbăcărie, deoarece, în momentul în care se va răci vremea, și viețuitoarele din zona parcului se vor confrunta cu o  lipsă de hrană.


Sursă foto: peteava.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii