Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI Decizia de a nu îl revoca din funcţie pe deputatul Adăscăliţei subminează încrederea în justiţie

ro

07 Oct, 2015 01:02 1247 Marime text
Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a precizat că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor de a nu îl revoca din funcţie pe deputatul Constantin Adăscăliţei reprezintă neaplicarea unei decizii definitive a instanţei şi subminează încrederea cetăţenilor în sistemul de justiţie şi în statul de drept.
"Agenţia Naţională de Integritate precizează faptul că decizia Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor de a nu dispune sancţiunea disciplinară de revocare din funcţie în cazul deputatului Adascăliţei Constantin (fost consilier judeţean - CJ Iaşi) reprezintă neaplicarea unei decizii definitive şi irevocabile emisă de instanţa de judecată şi generează consecinţe deosebit de grave, subminând, totodată, încrederea cetăţenilor în sistemul de justiţie şi în statul de drept", se arată într-un comunicat al ANI.
Totodată, ANI a menţionat că au trecut mai bine de şase luni de la decizia instanţei supreme prin care s-a respins recursul lui Constantin Adăscăliţei împotriva sentinţei Curţii de Apel Iaşi, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a raportului de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a deputatului ieşean.
Mai mult, ANI a arătat că problema aplicării sancţiunilor disciplinare în cazul rapoartelor de incompatibilitate rămase definitive şi irevocabile, ce vizează membri ai Parlamentului, a fost des invocată şi în rapoartele MCV.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor nu a luat, marţi, o decizie cu privire la solicitarea ANI de încetare a mandatului lui Constantin Adăscăliţei, declarat definitiv incompatibil, şi solicită Biroului Permanent să ceară Agenţiei de Integritate date suplimentare cu privire la situaţia acestuia.
Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în 15 iunie 2012, că Adăscăliţei, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Iaşi la data finalizării raportului de evaluare, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât firma la care acesta era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a încheiat, în martie 2009, un contract în cuantum de 3.354 de lei cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, societate comercială al cărei unic acţionar era CJ Iaşi, încălcând, astfel, prevederile articolului 90 din Legea 161/2003.
Constantin Adăscăliţei (PSD) este la primul mandat de deputat, el fiind ales în 2012, într-un colegiu din Iaşi. Anterior, Adăscăliţei a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi (2008-2012), viceprimar al municipiului Iaşi (2004-2008) şi consilier municipal (2000-2004). Deputatul a deţinut, în perioada 2002-2012, funcţia de vicepreşedinte al PSD - filiala Iaşi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii