Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI A fost promulgată legea privind prevenirea conflictului de interese în achizițiile publice

ro

17 Oct, 2016 17:26 1949 Marime text
Astăzi a fost promulgată Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică, se arată într-un comunicat oficial al Agenției Naționale de Integritate (ANI).
 
Actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenție (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică.
 
Sistemul va funcționa pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică și prelucrate de inspectorii de integritate în condițiile legii.
 
Autoritățile contractante au obligația de a asigura completarea și actualizarea formularului de integritate,  de la publicarea în SEAP a documentației de atribuire, pe tot parcursul derulării procedurii și până la publicarea anunțului de atribuire a contractelor de achiziție publică.  Formularul de integritate este accesibil, în format electronic, autorităților contractante și se completează în SEAP.
 
Partea tehnică a fost finalizată încă de anul trecut, urmând ca aceasta să fie operaționalizată în termenele prevăzute de lege, respectiv la 8 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepția art. 13, art. 14, alin. (3) și (4) și art. 15, care intră în vigoare la 3 zile de la publicare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii