Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă la Târgşor după ce Elena Udrea a fost ameninţată cu moartea

ro

02 May, 2015 18:21 1487 Marime text
 
Elena Udrea a fost ameninţată cu moartea, iar conducerea Penitenciarului Târgşor anunţă că va deschide o anchetă, informează România TV. Într-un comunicat de presă al penitenciarului se arată că Elena Udrea nu a făcut nicio sesizare legată de scrisoarea de ameninţare, dar „penitenciarul s-a autosesizat și a demarat o cercetare administrativă care să investigheze aspectele semnalate."

Elena Udrea a fost amenințată cu moartea în timp ce se afla arest. Un deţinut de la Colibaşi i-a trimis o scrisoare fostului ministru, in care îi spune că ar fi fost angajat de interlopi celebri să o infecteze cu SIDA. Ruxandra Dragomir a confirmat la România TV că Udrea a primit scrisoarea şi spune că aceasta este „speriată" şi îi este frică, mai ales după ce a fost mutată la Târgşor. 

„De la momentul încarcerării și până în prezent, persoana la care se face referire nu a înaintat nicio sesizare și nu a semnalat angajaților penitenciarului aspecte privind existența unei scrisori de amenințare.

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate au obligația de a asigura, în condițiile legii, protecția și asistența deținuților aflați în orice situație de vulnerabilitate.

Având în vedere toate acestea, penitenciarul s-a autosesizat și a demarat o cercetare administrativă care să investigheze aspectele semnalate.

Executarea pedepselor privative de libertate se realizează în condiții care să asigure respectarea demnității umane, protejarea vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor custodiate.

În situația în care deținuții consideră că le este pusă în pericol sănătatea, integritatea corporală sau viața pot sesiza de îndată, personalul din cadrul unității de detenție, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, organele judiciare competente.", se arată în precizarea transmisă de  Penitenciarul de Femei Târgșor.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii