Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă internă la Airbus Germania, după suspiciunile de corupţie care vizează contracte cu România

ro

04 Dec, 2014 08:25 1111 Marime text
Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă în urma unor suspiciuni de corupţie vizând contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a anunţat un purtător de cuvânt, confirmând că au fost efectuate percheziţii în Germania la solicitarea Parchetului din Munchen, relatează Mediafax.
 
"Am lansat o anchetă internă", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al societăţii - filiala cu sediul în Germania a Airbus Group. El a confirmat efectuarea mai multor percheziţii în Germania, în octombrie, dezvăluite marţi de presa germană.
 
"Mai puţin de zece persoane sunt vizate de anchetă", a precizat el, fără să confirme valoarea contractelor incriminate, evaluată la trei miliarde de euro de către presa germană.
 
Documente confiscate "urmează acum să fie examinate", a anunţat un purtător de cuvânt al parchetului, care nu a fost în măsură să evalueze durata acestui proces.
 
Divizia pentru Apărare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obţinut în 2009 un contract în valoare de aproximativ două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru a-i furniza grilaje de protecţie şi tehnică de supraveghere ultramodernă pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontieră, scrie în ediţia de miercuri cotidianul Süddeutsche Zeitung.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii