Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă de la zero în cazul prăbuşirii avionului de la Tuzla

ro

07 Jan, 2012 18:57 1642 Marime text

02main_2afc3882bc.jpgDosarul accidentului aviatic de la Tuzla, produs în data de 5 iulie 2010 va fi redeschis. Decizia aparține Tribunalului Militar București care a admis plângerile formulate de părinții a doi dintre cei 12 militari morți după ce avionul militar s-a prăbușit.

Sentința a fost dată de Tribunalul Militar vineri. Plângerile au fost formulate de Petre și Doina Furtună, dar și de Neculai și Ioana Chioveanu, părinții militarilor Cosmin Furtună și Marius Cătălin Chioveanu.

 Familiile au cerut în instanță ca expertiza prin care tragedia a fost atribuită de experți unei defecțiuni tehnice ce nu putea fi descoperite sau prevăzute, să fie refăcută. Prima expertiză a fost efectuată de experții Statului Major al Forțelor Aeriene. ”Am cerut ca cea de-a doua să fie făcută de o comisie independentă de experți, nu de cei care sunt, de fapt, proprietarii avionului”, a declarat Mihai Furtună, avocatul familiei Furtună.

 Sentința Tribunalului București este definitivă. Decizia va ajuta și familiile militarilor care nu au reușit încă să obțină câștig de cauză în instanță, însă vor să afle adevărul despre moartea fiilor și soților lor, solicitând reluarea cercetărilor.

 

Ca urmare a deciziei instanței procurorii vor audia din nou martorii din dosari iar rămășițele avionului AN2, depozitate într-un hangar al Forțelor Aeriene, vor fi examinate de experți independenți. Soluția inițială a procurorilor prin care nimeni nu era desemnat vinovat pentru accidentul de la Tuzla a fost infirmată.

Accidentul de la Tuzla a reprezentat cea mai mare tragedie aviatică a României din ultimii zece ani. Un număr de 14 militari de elită, printre care s-a numărat și comandantul Bazei Aeriene de la Boboc, comandor Nicolae Jianu, au murit la bordul avionului, cu care se efectua un antrenament militar.

 

Sursa:  http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Decizie_-_soc_a_Tribunalului_Militar_Bucuresti-_ancheta_accidentului_aviatic_cu_12_morti_de_la_Tuzla_este_reluata_de_la_0_0_623337772.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii