Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF propune modificarea termenului de depunere a Declaraţiei 394

ro

05 Aug, 2016 16:36 1356 Marime text
 
Declarația 394 se va depune la organul fiscal competent pânã în data de 30 inclusiv a lunii urmãtoare încheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului, în loc de data de 25 a lunii cum era prevăzut până acum.

Propunerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală vine în sprijinul contribuabililor și oferă acestora o suplimentare cu 5 zile a termenului de depunere a Declarației 394.

 În situatia în care perioada de raportare este luna calendaristicã, termenul de depunere a declarației pentru luna ianuarie este pânã la data de 28, respectiv 29 februarie, dupã caz.

Conform contribuabilul.ro, Formularul 394 "Declaratie informativă privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA" se completeaza si se depune de catre:
a) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si care sunt obligate la plata taxei conform art.307 alin. (1), (2), (6) si (7) din Codul fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art. 268 alin.(1) si taxabile cu cota prevazuta de Codul Fiscal.

Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VII din Codul Fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, precum si pentru operatiunile la care se aplica sistemul TVA la incasare.

Declaratia trebuie sa contina facturile care au fost emise in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea "taxare inversa" sau "TVA la incasare".
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii