Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF a publicat lista cu restațierii persoane fizice. 4.001 sunt din municipiul Constanța. Vezi dacă esti pe listă (documente)

ro

16 May, 2016 20:07 21385 Marime text
Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au publicat lista cu persoanele fizice care figurează cu restanțe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, și neachitate până în present.
 
Astfel, în total sunt 187.230 de contribuabili care au obligații fiscale restante totale de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activități economice independente sau profesii libere.
 
Conform ANAF, din totalul restanțelor se pot recupera, la aceasta dată, aproximativ 2,3 miliarde de lei, adică 67,6%.
 
„Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la inițierea sau continuarea măsurilor de executare silită”, potrivit unui comunicat transmis de ANAF.
 
Această listă a debitorilor se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015.
 
Contribuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale, iar în cazul în care astfel de situații sunt constatate de contribuabili după publicare, listele vor fi actualizate la cererea acestora.
 
„Fac obiectul publicării doar creanțele fiscale, prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penală, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată”, conform documentului.
 
Vă reamintim, că ANAF a publicat zilele trecute listele cu contribuabilii mari, mijlocii și mici care figurează cu restanțe la stat la data de 31 martie 2016.
 
Din totalul de 187.230 români cu datorii la Fisc, 4.001 sunt din municipiul Constanța, 251 din Medgidia, 391 din Mangalia și 828 din Tulcea. 
 
Pentru a putea vizualiza toate numele persoanelor publicate de ANAF pe lista datornicilor, accesați secțiunea „Documente”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian 14 Aug, 2017 09:54 Da ce vreti sa va intimpine cu lautari la ANAF, am inteles ca se poate plati si prin virament sau cu cardul, nu mai este nevoie sa stati la coada.
  • cucu florin 31 May, 2017 14:46 cand isi va plati ANAF datoriile.la cei care au depus acte pt.restituirea taxei auto.tot ANAF sia fixat rate....un a platito pe un an pe cel deal doilea cand au trecut deja doua luni.daca eu aveam datorie ma executa.....
  • rosca 21 Mar, 2017 12:06 la ghisee se ajunge f anevoios si salariati D-voastra sant sictiriti plictisiti suparati de nuti mai vine sai antrebi nimic azi 21 martie am fost la ghiseu 9 cu nr s056 iar domnu era f f suparat.mia facut un semn spre stanga ...si atat ...........?/?