Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

An negru pentru turismul de pe litoral Doar 50.000 de turisti, in acest weekend(VIDEO)

ro

04 Jul, 2010 13:31 1237 Marime text

Semne rele pentru sezonul estival. Pana si turismul de week-end pare ingropat. Anul trecut, pe vremea aceasta, 80.000 de oameni animau litoralul nostru. Acum, sunt cu 30.000 mai putini si in special romani, pentru ca strainii ne evita cat pot.

Pe vremuri era un chin sa te cazezi bine in Mamaia, mai ales la sfarsit de saptamana. Acum, dintr-o statiune neincapatoare s-a transformat intr-una mai putin atragatoare. Doar 19.000 de turisti sunt oficial aici.

Daca in anii trecuti, turistii se luptau pentru sezlong, anul acesta doar 20% dintre ele sunt ocupate. Peste tot bate vantul a paguba. Avem cu 30% mai putini turisti la malul marii iar acest lucru se vede cu ochiul liber in statiunile din Sudul litoralului.

In Eforie Sud, ieri erau cel mult 7.000 de persoane. Si mai rau stau lucrurile in Navodari si Costinesti, unde abia daca s-au strans 5.000. Pana si Vama Veche este pustie.

Totusi, dupa doua saptamani ploioase, acesta ar trebui sa fie unul dintre cele mai aglomerate weeked-uri. Ieri au fost 28 de grade celsius in aer si 24 in apa marii.

Astazi se asteapta sa fie cald, insa de saptamna viitoare incep iarasi ploile. Putinii turisti care au venit zilele acestea si-au gasit propriile solutii pentru a iesi mai bine la bani. Unii mananca la autoservire, altii isi cumpara direct din magazin sau vin cu mancare de acasa.

In Camping, pentru un cort se plateste 44 de lei, iar pentru rulota, 70 de lei.

Sursa:stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii