Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ample controale la firmele care apar în media. Transportul deșeurilor din Italia în România

ro

16 May, 2016 20:31 1757 Marime text
Garda Națională de Mediu (GNM) pregătește controale la firmele ce apar în articolele din media referitoare la un eventual transport de deșeuri ce ar urma să ajungă în România din Italia, au declarat, astăzi, pentru Agerpres, reprezentanți ai GNM.
 
„Garda Națională de Mediu a luat act de informațiile apărute recent în presă cu privire la un eventual transport de deșeuri dinspre Italia către România. De asemenea, confirmăm că, în perioada următoare, pregătim ample controale la firmele de care se amintește în materialele din mass-media. În urma verificărilor, rezultatele controalelor vor fi făcute publice”, au precizat sursele citate.
 
În această seară Guvernul României a postat pe platform de socializare Facebook că publicația „Gazeta Românească” din Italia a prezentat o știre preluată de către mai multe instituții media din România cu titlul: „Gunoaiele din Napoli iau drumul României. Guvernul Cioloș a aprobat așa ceva?”.
 
„Din știre reiese că sute de mii de tone de deșeuri vor pleca din Italia către gropile de gunoi din România pentru depozitare. Știrea este falsă. Până în prezent, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) nu a primit o notificare pentru un astfel de transport și niciun transport de deșeuri nu poate intra pe teritoriul României fără să transmită, în prealabil, o astfel de notificare către ANPM, instituție care emite acordul de transport. În cazul în care se va primi o astfel de notificare în viitor, aceasta va fi, în mod cert, respinsă, deoarece legislația în vigoare nu permite importul de deșeuri pentru depozitare. În paralel, Garda Națională de Mediu s-a autosesizat și va iniția un control la societatea comercială menționată, pentru a verifica aspectele semnalate în articolele de presă”, se arată în postarea de pe pagina oficială de socializare.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii