Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amintiri sumbre, dar fac parte din istorie Execuţia soţilor Ceauşescu

ro

24 Dec, 2014 16:43 1415 Marime text
 
Pe 25 decembrie 1989, chiar în ziua de Crăciun, cuplul dictatorial Nicolae și Elena Ceaușescu era executat în curtea unei unități militare din Târgoviște, în urma unui proces care stârnește și acum numeroase controverse.
 
Pe data de 22 decembrie, la ora 12.09, Nicolae şi Elena Ceauşescu se urcau într- un elicopter de pe clădirea Comitetului Central al Partidului Comunist Român (n.r. – unde este în prezent Ministerul Afacerilor Interne) fugind spre Snagov, de frica mulţimii care protesta tot mai vehement în Piaţa Palatului. La scurt timp după aterizarea la reședința de lângă București, elicopterul cu cei doi dictatori a decolat din nou, de această dată în direcția Târgoviște, unde, ,,conducătorul suprem” spera să găsească scăparea, prin formarea unei rezistențe.
 
Abandonat de mai toată lumea, Ceauşescu nu a mai apucat să facă nimic, aparatul de zbor aterizând pe câmp, la Boteni. Spre seară, cuplul a fost arestat, iar la ora 18.30, soţii Ceauşescu ajungeau într-o unitate militară din Târgovişte, unde au rămas sub pază militară până la judecarea şi execuţia lor.

Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii