Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Americanii de la CME au vândut MediaPro Music

ro

15 Jun, 2015 18:12 2666 Marime text
 
Universal Music Group, lider de piaţă în industria muzicală la nivel global, fiind prezent în 77 de ţări, a achiziționat casa de discuri MediaPro Music, potrivit B1 TV.

Înfiinţată în 1997 şi parte a grupului de media Central European Media Enterprises (CME) din 2009, MediaPro Music (MPM) este unul dintre cei mai importanţi jucători independenţi din industria muzicală românească.

Numeroși artiști autohtoni sunt reprezentați de casa de discuri amintită. Printre aceștia se numără Loredana, Holograf, Andra, Vunk, Ştefan Bănică, Sore, Alina Eremia, Cargo, Angela Gheorghiu, Nicole Cherry, Lora şi Ami.

Conform sursei citate, odată cu achiziţia MediaPro Music, a cărei cotă de piaţă o situează pe a treia poziţie între casele de discuri independente din România, Universal Music îşi consolidează prezenţa pe piaţa muzicală românească.

CME a cedat în ultima perioadă şi alte active pe care le deţinea pe piaţa din România. Astfel, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a preluat toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM.


Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: youtube.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii