Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi usturătoare pentru cei ce se ceartă pe stradă sau care mâzgălec gardurile

ro

19 Sep, 2015 09:47 1706 Marime text
 
Dacă ajungeți în București trebuie să știți că prin încălcarea legilor şi hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti, puteți fi sancționat aspru.

Românii trebuie să știe că săvârşirea în public de gesturi obscene, aruncarea cu obiecte de orice fel în clădiri sau mijloacele de transport, refuzul de a părăsi un local după ora de închidere sau provocarea unui scandal într-un loc public constituie contravenţii. Ele se pedepsesc cu amenzi usturătoare care pornesc de la 100 de lei şi pot ajunge până la 3.000 de lei.
 
Un exemplu ar fi săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţa împotriva persoanelor se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.
 
De asemenea, dacă arunci asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, sau care murdăresc, riscați să primiți o amendă de la 100 la 500 de lei.
 
Amenzi sunt și pentru cei care întrerup curentului electric sau sting, fără drept, lămpile ce servesc la iluminatul public pe străzi, în parcuri, săli de spectacol sau în alte locuri publice. Aici amenda este de la 200 la 1.000 de lei.
 
Se aplică amendă de la 100 la 500 de lei, pentru scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum si dezlipirea sau distrugerea, fara drept, a reclamelor, anunturilor si afiselor legal expuse.
 
 Sancționați sunt și cei prinși că deteriorează, ridică sau mută semnele sau indicatoarele de orientare turistică şi rutieră ori a celor care semnalează existenţa unui pericol pentru viaţa persoanelor se pedepseşte cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.
 
Plătești o sumă cuprinsă între 100 şi 500 de lei, dacă îţi laşi animalul care poate prezenta pericol public în libertate ori fără supraveghere.
 




Sursa foto: b365.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii