Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de peste 400.000 lei ISU a constatat 134 deficienţe la unităţi de alimentaţie publică, săli de cinematograf şi mall-uri din Constanţa

ro

16 Nov, 2015 15:15 1226 Marime text
În perioada 9-15 noiembrie, au avut loc 28 de verificări inopinate la unităţile de alimentaţie publică, săli cinematograf şi mall-uri care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Constanţa, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”. Precizăm că 20 au fost efectuate pe timpul nopţii şi doar opt pe timpul zilei.
 
Situaţia efectuării verificărilor este următoarea: la 18 unităţi de alimentaţie publică s-a finalizat acţiunea de control, la cinci unităţi de alimentaţie publică acţiunea de control este în curs de finalizare întrucât la momentul controlului administratorii nu au putut prezenta toate documentele solicitate, la cinci unităţi de alimentaţie publică acţiunea de control nu s-a putut desfăşura întrucât obiectivul era închis pentru public.
 
În urma verificărilor, au fost constatate 134 de deficienţe, pentru care s-au aplicat tot atâtea sancţiuni, constând în avertismente şi amenzi ce însumează aproximativ 443.000 lei.
 
Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul acţiunilor de control sunt lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.
 
Menţionăm că activităţile de verificare/reverificare vor continua în perioada următoare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii