Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenințările Anonymous. După Banca Centrală a Greciei va veni rândul Băncii române? (video)

ro

04 May, 2016 22:33 2412 Marime text
NBC News a anunţat că hackerii de la Anonymous au dat o lovitură grea şi nu Statului Islamic, aşa cum poate ne-am gândi, şi Băncii Centrale a Greciei. Ieri a fost o zi liberă în Grecia, fiind ultima zi de vacanță de Paște. În ultimii ani, grupul de hackeri Anonymous a atacat în mod frecvent site-urile instituțiilor guvernamentale din Grecia, însă este pentru prima dată când a fost vizată Banca Centrală.
 
Cum spuneam, pagina de Internet a unității bancare amintite a fost, ieri, ținta unui scurt atac informatic al grupului de hackeri Anonymous, care nu a provocat însă niciun fel de pagube. Cel puțin așa a anunțat astăzi un oficial de la Bank of Greece.
 
"Atacul a durat câteva minute și a fost respins cu succes de sistemele de securitate ale băncii. Singurul afectat a fost site-ul web", a declarat oficialul de la Banca Centrală a Greciei, informează Reuters.
 
În schimb, într-un mesaj publicat pe Youtube, rețeaua de hackeri Anonymous avertizează că atacul de ieri asupra Băncii Centrale a Greciei "marchează debutul unei campanii de 30 de zile de atacuri împotriva site-urilor băncilor centrale din întreaga lume". 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii