Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA Legea fundamentală şi drepturile omului nu sunt o licenţă pentru a fura. Aveţi o problemă-cheie cu prezumarea caracterului licit al averilor

ro

07 Jun, 2011 11:44 738 Marime text

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, luni, că o problemă-cheie a României este faptul că se prezumă în Constituţie că toate proprietăţile sunt dobândite licit şi că atât Legea fundamentală cât şi drepturile omului "nu sunt o licenţă pentru a fura".

"O problemă-cheie pe care o aveţi este faptul că se prezumă în articolul 44 (din Constituţie, n.red.) că toate proprietăţile sunt dobândite licit. Noi nu avem o astfel de prevedere în Statele Unite. Şi nu cred că este necesară", a spus Gitenstein.

El a făcut aceste declaraţii la o conferinţă organizată, luni, de Societatea Academică din România şi Fundaţia Freedom House România, cu tema "Confiscarea în România şi bunele practici la nivel internaţional".

"Mesajul meu pentru dumneavoastră este acela că nici Constituţia dumneavoastră şi nici drepturile omului nu sunt o licenţă pentru a fura", a spus Gitenstein.

Ambasadorul a vorbit despre sistemul de confiscare din America precizând: "Ne pasă de protecţia proprietăţii private mai mult decât oricui".

El a mai spus, răspunzând unor întrebări, că "dacă bunurile sunt acumulate prin mijloace ilegale, nu contează ale cui sunt, pe numele cui sunt. Faptul că sunt pe numele altcuiva, nu contează".

Citeste mai mult pe http://www.gandul.info

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii