Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm s-a întâlnit cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ce subiecte au fost analizate

ro

08 Feb, 2018 16:10 1761 Marime text
Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, principalele investiţii care vor fi făcute anul acesta în Capitala: construcţia de spitale noi şi modernizarea celor existente, reabilitarea clădirilor cu risc seismic şi implementarea unei strategii Smart City pentru Bucureşti. 
 
Potrivit Primăriei Capitalei, Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit astăzi, la sediul Municipalităţii, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S Hans Klemm, cu care a discutat despre principalele proiecte care vor fi derulate în acest an, în Capitală.
 
Gabriela Firea a făcut o succintă prezentare a fondurilor alocate în 2018 pentru mai multe obiective de investiţii, subliniind că printre priorităţile actualei administraţii se număra sănătatea şi punerea în siguranţă a clădirilor cu risc seismic.
 

Primarul General, Gabriela Firea: "De la preluarea mandatului de Primar General am luat măsuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am înfiinţat o administraţie nouă, dedicată acestui proces care în ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administraţiile precedente reuşind să consolideze în Capitala doar 20 de clădiri. Putem spune că în acest moment se lucrează la patru clădiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei, iar până la sfârşitul lunii februarie intra în execuţie alte patru imobile, situate tot în zona centrală. Ne propunem că până la sfârşitul anului să începem lucrările la alte 20 de clădiri'.

 
În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, Primarul Capitalei a reamintit că bugetul record pe care executivul primăriei l-a propus anul acesta pentru spitalele aflate în administrarea Municipalităţii, şi anume suma de 111 milioane de euro, reprezintă un buget aproape dublu faţă de anii anteriori, destinat modernizării, extinderii, dotării sau reabilitării tuturor spitalelor aflate în administrare.
Gabriela Firea a subliniat, de asemenea, ca Municipalitatea face demersuri pentru construirea a trei noi spitale în Capitala cu un total de peste 2.000 de paturi - Spitalul Metropolitan 1500 de paturi şi încă două unităţi sanitare în sectoarele 3 şi 6, cu câte 300 de paturi.
 
Licitaţie în desfăşurare pentru strategia Smart City
Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii de astăzi a fost strategia Smart City pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a lansat deja licitaţia şi care va stabili care sunt acţiunile prioritare pentru că Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş smart în toate domeniile.
 

Primarul General, Gabriela Firea: "Ne dorim să finalizăm cât mai rapid această strategie pentru că ne dorim o abordare profesionistă şi de aceea, în derularea procedurii de licitaţie, am respectat toate principiile transparenţei. Ne-am dorit ca la licitaţie să participe companii de consultanţă cu reprezentare mondială, care să ne ofere cele mai bune şi mai moderne soluţii, dar care să fie adaptate nevoilor şi particularităţilor Bucureştiului. După realizarea acestei strategii va urma o nouă competiţie pentru implementarea acesteia, pe toate componentele: trafic, parcări, iluminat, siguranţă cetăţenilor, etc.'.

 
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, susţine strategia Smart City
La rândul său, ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm, s-a arătat extrem de interesat de acesta strategie, subliniind că orice proiect de strategie smart city aduce plus valoare unui oraş. Oficialul american a reamintit că  Ambasada Statelor Unite a acordat un grant Universităţii Politehnice din Bucureşti pentru implementarea unui proiect pilot de micro-retea inteligenta în campus.
 
Potrivit Primăriei Capitalei, cei doi oficiali au discutat şi despre proiectele de regenerare urbana şi reabilitare a zonei centrale pe care Primăria Capitalei intenţionează să le dezvolte în perioada următoare, zonele aflate în topul listei fiind bulevardul Magheru şi Cartierul Evreiesc.
 
Primarul General, Gabriela Firea: 'Ne dorim să desfăşurăm o serie de proiecte menite să crească valoarea de patrimoniu a Capitalei, să punem în valoare clădirile monument şi să conservăm practic istoria Bucureştiului. Până în prezent, am finalizat reabilitarea unor monumente istorice simbol pentru România, cum ar fi Arcul de Triumf, Casa Cesianu sau Observatorul Astronomic 'Amiral Vasile Urseanu' ".
 
La sfârşitul întâlnirii,  ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm i-a mulţumit Primarului General pentru sprijinul acordat de municipalitate în organizarea evenimentului Trade Wins, care a avut loc la sfârşitul anului trecut.
 
Trade Winds este cea mai mare misiune comercială anuală organizată de Guvernul SUA, al cărei scop este să pună în legătură companiile americane şi străine, în vederea creării de parteneriate de afaceri. Oraşul Bucureşti a fost centrul evenimentului şi a găzduit un forum despre desfăşurarea afacerilor în regiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii