Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA Hans Klemm „România trebuie să fie puternică, sigură, să îmbrăţişeze un viitor democratic, să fie prosperă“

ro

01 Jul, 2016 19:11 2125 Marime text
America sărbătoreşte în fiecare an, pe 4 iulie, împreună cu partenerii săi din întreaga lume, Ziua Independenţei. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a acordat, în exclusivitate, un interviu postului TVR1.
 
Ambasadorul SUA despre Brexit

"Statele Unite sunt dezamăgite de rezultatul votului de joi dar, aşa cum a spus şi preşedintele Obama, trebuie să respectăm decizia poporului britanic", subliniază Hans Klemm. Acum, provocarea pentru Marea Britanie, Uniunea Europeană, dar şi pentru alţi parteneri ai Marii Britanii este să schiţeze un drum înainte.Sperăm că se va face într-un mod productiv, organizat. Nu credem că este necesar sau potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană“, a subliniat Klemm.
 
Americanii şi-ar dori ca produsele româneşti să fie mai prezente pe piaţa de peste ocean.
 
"Am observat o creştere a schimbului de bunuri şi servicii între ţările noastre. În acest sens, acum 2 săptămâni, secretarul adjunct pentru Agricultură al SUA a venit în România pentru a conduce o misiune privind  schimburile comerciale, pentru a identifica modalităţi de intensificare a  comerţului bilateral de bunuri agricole.  Şi, la fel cum a  făcut şi premierul Cioloş în cadrul vizitei sale în SUA, căutăm modalităţi pentru creşterea investiţiilor între ţările noastre. Pe lângă faptul că doresc să văd mai multe investiţii americane în România, aş vrea să văd şi  mai multe investiţii româneşti în SUA, pentru că firmele româneşti pot să  aibă succes pe piaţa americană", subliniază ambasadorul Hans Klemm.

"O modalitate pentru a întări dimensiunea economică a parteneriatului nostru strategic ar fi prin intermediul acordului transatlantic de comerţ şi investiţii (TTIP) care se negociază acum între SUA şi Uniunea Europeană", a conchis Klemm.
 
Un îndemn pentru România
 
"În primul rând, ceea ce doresc Statele Unite prin parteneriatul strategic cu România este ca România să fie puternică, sigură, să îmbrăţişeze un viitor democratic, să îşi consolideze, să îşi întărească instituţiile democratice şi să fie prosperă, tot mai prosperă", subliniază ambasadorul SUA.

"Dacă eu văd, în evoluţiile de aici, şi dacă eu cred, şi guvernul SUA crede, pentru că eu vorbesc în numele guvernului american, nu în nume personal, ci în numele guvernului american, că este în interesul SUA şi în interesul parteneriatului nostru strategic că eu sa fac observaţii publice. Acesta este jobul meu, ca  ambasador al Statelor Unite ale Americii“, a mai spus ambasadorul SUA.

Sursa: Ştirile TVR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii