Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA explica de ce a criticat decizia CCR privind legea de modificare a Constitutiei Atata timp cat exista coruptie, companiile americane nu vor investi in Romania

ro

24 Jun, 2011 15:05 1050 Marime text
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, explica, intr-o declaratie acordata HotNews.ro, motivele pentru care a criticat, zilele trecute, decizia Curtii Constitutionale privind proiectul legii de revizuire a Constitutiei, propus de presedintele Traian Basescu: "Romania ofera oportunitati pentru ca are forta de munca de calitate si pentru multe alte motive, insa atat timp cat exista coruptie si nu exista un stat de drept, companiile americane nu vor investi in Romania. Acest lucru dezavantajeaza direct companiile americane si investitorii. De aceea iau pozitie, si nu pentru ca vreau sa ma amestec in politica", a declarat Mark Gitenstein pentru HotNews.ro.

In urma cu 3 zile, ambasadorul SUA a aratat, intr-un comunicat, ca decizia Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea unor propuneri de modificare a legii fundamentale ar fi ingrijoratoare, intrucat ar impiedica eforturile de a consolida justitia si lupta impotriva coruptiei in Romania. Ulterior, Traian Basescu a declarat ca nu i-a cerut ambasadorului SUA sustinerea pentru modificarea Constitutiei si a apreciat drept "nefireasca" interventia acestuia.


Citeste interviul integral aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii