Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Mark Gitenstein Militarii români şi cei americani sunt ca fraţii

ro

21 Nov, 2012 15:35 1543 Marime text
Rolul României ca aliat al Statelor Unite a fost consolidat de relaţiile dintre militarii români şi cei americani, care sunt "precum fraţii şi surorile", a afirmat miercuri ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, cu prilejul ceremoniei care a marcat împlinirea a 10 ani de la invitarea ţării noastre de a deveni membru NATO.

"Cred că rolul dvs. ca aliat al SUA a fost consolidat de relaţiile dintre militarii români şi cei americani, la nivel personal. (...) Acum câţiva ani am participat la un exerciţiu de antrenament pentru trimiterea de trupe în Afganistan. La acel moment, România avea comanda asupra unei echipe de militari americani şi i-am întrebat pe soldaţii noştri dacă se simt confortabil sub comandă română, iar un tânăr soldat mi-a spus că şi-ar pune viaţa în mâinile lor (ale militarilor români - n.r.). Militarii americani şi cei români sunt într-adevăr ca fraţii şi surorile şi sunt gata să lupte şi să moară alături pentru a ne atinge cauza comună şi scopurile bilaterale. Aceasta este măsura unei alianţe", a spus ambasadorul.

Diplomatul a povestit că a fost 'martorul' curajului militarilor români care luptă în misiunile NATO, precizând că ei se bucură de respectul soldaţilor americani.

Citeşte întregul articol AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii