Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Hans Klemm, prezent la Constanţa – „Celebrăm curajul lui Jackie Robinson”

ro

15 Apr, 2017 12:17 3898 Marime text
La această oră, este în plină desfăşurare la Constanţa, pe stadionul „Portul”, un meci-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din România, şi echipa naţională de baseball a României. 
 
Meciul celebrează 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. 
 
În cadrul evenimentului sportiv, este prezent  şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Cu această ocazie, a spus că drepturile minorităţilor sunt valori respectate atât de România, cât şi de SUA.
 

„Marcăm astăzi mai multe evenimente, atât meciul de baseball în cinstea lui Jackie Robinson, cât şi parteneriatul România - SUA, câte a făcut posibilă derularea acestei partide. Celebrăm curajul lui Jackie Robinson, care a fost primul afro-american care a spart barierele de culoare, devenind un simbol al egalităţii şi al respectului. Drepturile minorităţilor sunt valori respectate atât de România, cât şi de SUA. Jackie Robinson a ridicat vocea pentru toleranţă”, a spus Hans Klemm.

 

„Fie ca cea mai bună echipa să câştige jocul de astăzi!”, a mai spus ambasadorul SUA în România.




Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii