Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Albaniei în vizită la CCINA Constanţa

ro

20 Mar, 2015 14:35 2599 Marime text
Preşedintele CCIR şi Preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, Mihai Daraban a primit astăzi, vizita oficială a E.S. Ilir Tepelena, Ambasadorul Republicii Albania la Bucureşti.

Ambasadorul a fost insoţit, la sediul CCINA, de dr. Luan Topciu, Ministru –Consilier în cadrul Ambasadei Republicii Albania şi de Ȍmer Süsli, Consul onorific al Republicii Albania, la Constanţa.



Preşedintele Mihai Daraban a vorbit despre rolul important pe care-l are atât Camera de Comerţ şi Industrie a României cât şi întreg Sistemul Cameral în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor bilaterale între ţara noastră şi alte tări dar, şi în ceea ce priveşte sprijinirea şi susţinerea mediului de afaceri din România.



Discuţiile au vizat, apoi, principalele domenii de interes comun pentru România şi Albania, printre acestea numărându-se: sistemul energetic şi turismul.

Ambasadorul Ilir Tepelena a afirmat că, România, fiind o tară cu un surplus de energie electrică, poate să joace un rol important în Europa, ca furnizor de energie. Albania este interesată să importe energie electrică din România.



Un alt domeniu discutat în cadrul întâlnirii a fost turismul. Turiştii români pot profita din plin de peisajul sălbatic şi muntos al Albaniei, precum şi de plajele cu nisip şi lacurile frumoase. Pentru aceasta, însa, ar fi necesar, să se deschidă o linie directă de zbor Bucureşti – Tirana. La momentul aceste nu există o companie aeriană care să ofere zbor direct spre şi dinspre Albania. Pentru a face cunoscută această destinaţie turistică, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi Ambasada Republicii Albania se gândesc deja la organizarea unui Forum de Afaceri româno – albanez.

Preşedintele Mihai Daraban a afirmat că CCINA Constanţa este deschisă oricărei forme de colaborare, sprijinind ideea de a facilita întâlniri de afaceri între companii româneşti şi albaneze, pe sectoare de activitate, pentru a avea o eficienţa ridicată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii