Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA la București –„Voturile trebuie câştigate, nu cumpărate cu tricouri, alimente sau bani”

ro

12 Feb, 2016 10:51 1535 Marime text
 
Pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA la București apare o postare cu un mesaj e privește alegerile și votul oamenilor care nu ar trebui să fie unul „cumpărat”.
 
„Voturile trebuie câştigate, nu cumpărate cu tricouri, alimente sau bani”, este mesajul postat de Ambasada SUA la București pe pagina de socializare.
 
Alături de postare este publicată și o poză care transmite un mesaj mai mult decât 1.000 de cuvine. Imaginea ilustrează un om care își introduce buletinul de vot în urnă în timp ce altă persoană îi bagă în buzunar o sumă de bani.
 
Mesajul transmis chiar dacă se potrivește oricărei țări, el a fost postat în contextul în care mai mulți cercetători vorbesc despre voturile ce au loc în Africa. Potrivit america.gov, „este o priveliște familiară în multe țări” în care la mitinguri, candidații politici împânzesc tribunele cu tricouri, alimente sau cadouri de bani. Conform aceleiași surse, această practică a plecat de pe în unele părți ale lumii timp de secole, unde candidații bine plasați le câștigă loialitatea oamenilor la urna de vot.
 
 
Sursa foto: Facebook - U.S. Embassy Bucharest
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii