Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA în România îi încurajează pe toţi cetăţenii americani să îşi exercite dreptul de vot

ro

01 Nov, 2016 17:50 2037 Marime text
Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în România îi încurajează pe toţi cetăţenii americani să îşi exercite dreptul de vot. Alegerile prezidenţiale americane vor avea loc pe 8 noiembrie. Vă rugăm să reţineţi că Ambasada SUA NU este secţie de votare. Cetăţenii nu pot veni la Ambasadă să voteze. Toate buletinele de vot prin corespondenţă din SUA sunt administrate de către statul în care este înregistrat alegătorul. Cetăţenii trebuie să acceseze website-ul biroului electoral al statului lor pentru mai multe detalii. Majoritatea statelor americane solicită ca buletinele de vot completate să ajungă la birourile electorale locale până la închiderea urnelor, marţi, 8 noiembrie. Cetăţenii americani care doresc să participe la alegerile din 2016 ar trebui să fi trimis deja buletinele de vot prin corespondenţă birourilor electorale locale.
 
Nu aţi primit buletinul de vot? Dacă v-aţi înregistrat pentru a vota şi aţi solicitat un buletin de vot prin corespondenţă înainte de termenul limită pentru înregistrare în statul dumneavoastră, dar nu aţi primit încă buletinul de vot, completaţi şi expediaţi un buletin de vot de urgenţă (Federal Write-in Absentee Ballot) pentru a vă asigura că votul dumneavoastră ajunge la biroul electoral până la termenul limită pentru statul respectiv. Dacă buletinul de vot obişnuit soseşte ulterior, completaţi-l şi trimiteţi-l şi pe acela. Buletinul de vot de urgenţă (Federal Write-in Absentee Ballot) va fi luat în considerare la numărarea voturilor doar dacă buletinul dumneavoastră de vot obişnuit nu ajunge la biroul electoral până la termenul limită pentru statul dumneavoastră. Votul dumneavoastră nu va fi numărat de două ori.
  
Aţi ratat termenul de 20 octombrie 2016, la care Ambasada SUA a expediat buletinele de vot? Dacă aţi ratat termenul, luaţi în considerare expedierea buletinului de vot în SUA prin intermediul unui serviciu de curierat expres precum FedEx, UPS sau DHL, sau electronic, dacă acest lucru este permis în statul dumneavoastră. Buletinelor de vot trimise birourilor electorale prin servicii de curierat expres nu li se aplică timbre standard, aşadar alegătorii care folosesc această modalitate trebuie să primească confirmarea livrării pe sau înainte de 8 noiembrie înainte de a plăti şi livra buletinele. Pentru detalii, verificaţi procedurile de votare ale statului dumneavoastră, la: www.FVAP.gov.
 
Aveţi întrebări? Puteţi să-l contactaţi pe diplomatul care oferă asistenţă alegătorilor, la 021-270-6000, de luni până vineri, între orele 13:00 şi 16:30 sau la ACSBucharest@state.gov. Puteţi de asemenea să îi contactaţi direct pe reprezentanţii Programului Federal de Asistenţă Electorală dacă aveţi probleme cu birourile electorale locale, prin e-mail, la Vote@FVAP.gov sau sunând la numărul gratuit, apelabil din multe țări din întreaga lume.
 

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii