Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada Israelului la București – „Autoritățile israeliene nu sunt implicate” în cazul Kovesi

ro

06 Apr, 2016 19:21 1691 Marime text
 
Ambasada Israelului la București a transmis astăzi printr-un comunicat de presă că autoritățile israeliene nu sunt implicate în cazul Laurei Codruța Kovesi care s-a încercat a fi intimidată de către foști ofițeri de informații israelieni.
 
„Ambasada Statului Israel dorește să clarifice - referitor la situația făcută publică azi de mass-media din România - faptul că autoritățile israeliene nu sunt implicate în acest caz. Dorim să subliniem că ancheta îi vizează pe angajații unei companii private care nu are legătură cu vreo instituție de stat israeliană”, se arată în comunicatul transmis de Ambasada Israelului la București, notează Agerpres.
 
Vă reamintim, că astăzi cei de la riseproject.ro au scris despre faptul că patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații, sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.
 
Potrivit procurorilor, aceștia împreună cu mai mulți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”.
 
Şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut o serie de precizări privind informațiile apărute în presă potrivit cărora s-ar fi intenționat intimidarea sa.
 
„Este un dosar în curs la altă unitate de Parchet în care nu am calitate și în acest moment nu pot comenta. A fost o încercare nereușită de intimidare", a declarat șefa DNA.
 
Citește și: Șefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad
 
Citește și: Şefa DNA - A fost o încercare nereușită de intimidare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii