Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânarea depunerii formularului 600 decisă în prima ședință de guvern. Ce a declarat liderul PSD Liviu Dragnea referitor la acest document

ro

22 Jan, 2018 16:42 1674 Marime text
Depunerea declaraţiei 600 privind veniturile asupra cărora se vor declara şi plăti contribuţiile la pensii şi de sănătate pentru veniturile extra-salariale mai mari de 1.900 de lei pe lună va fi amânat până la 1 martie 2018, a anunţat preşedintele PSD Liviu Dragnea citat de RomaniaTV.net. 
 
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că a solicitat ca în următoarea şedinţă de Guvern, pe 31 ianuarie, să se adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru declaraţia 600 "pentru a le da posibilitatea să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600".
 

"Am avut o întâlnire cu doamna Dăncilă, liderii ALDE şi ministrul Ionuţ Mişa. Am discutat despre declaraţia 600. Am solicitat ca în următoarea şedinţă de Guvern să adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea declaraţiei 600, cu condiţia să găsească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să rămână asiguraţi în sistemul de asigurări şi să găsească o soluţie civilizată pentru a evita disconfortul celor care ar trebui să depună această declaraţie. Pentru cei care au depus deja declaraţia, tot în acea ordonanţă, să prevadă nişte măsuri tranzitorii", a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei PSD.

 

"S-a promovat şi s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv, le-am cerut colegilor mei să nu se mai exprime pe acest subiect pentru că majoritatea nu l-au înţeles, nici nu a fost explicat bine. După ce se instalează Guvernul, să explice în detaliu despre ce e vorba", a completat Dragnea.

 
Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente, chirii, drepturi de autor, din agricultură, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an, indiferent dacă au obţinut şi venituri de natură salarială. 

Sursa: RomaniaTV.net. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii