Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Oficial, de la DNA Alte vești proaste pentru Sorin Oprescu

ro

26 Oct, 2015 14:07 1258 Marime text
 
Potrivit unor surse judiciare, în cazul lui Sorin Oprescu procurorii DNA au decis astăzi să extindă urmărirea penală şi pentru spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.
 
Fostul primar al Capitalei a fost adus din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

UPDATE 1, ora 15.21. Oficial, de la DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus, faţă de Sorin Mircea Oprescu, primar al municipiului Bucureşti, în prezent suspendat din funcţie, aflat în stare arest preventiv în prezenta cauză, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea, în concurs real cu infracţiunea de luare de mită, și a infracțiunilor de spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracţional organizat.
 
În aceeaşi cauză s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, sectorul 1, cu o suprafaţă utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) şi cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.
 
De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui Sorin Mircea Oprescu, situat în București, sectorul 1,  până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei. La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă.
 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii