Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alte 30 de persoane cu averi mari, sub controlul Fiscului

ro

04 Apr, 2016 11:47 2028 Marime text
 
Nu mai puţin de 30 de persoane cu averi de peste 20 de mil. euro intră sub controlul ANAF în următoarea perioadă, a anunţat noul şef al ANAF, Dragoş Doroş, într-un interviu oferit revistei Capital. În acelaşi timp, alte 319 persoane fizice cu risc fiscal, patroni de firme sărace sau vedete vor fi controlate de Fisc.
 

„(...) s-a dat drumul la următorul lot, care e tot de 30 de persoane fizice cu averi mari care intră sub controlul Fiscului. Concentrarea principală pe acest tip de control e să îi invităm pe aceşti oameni la discuţii şi să ne lămurim cum e mai bine ca aceşti oameni să declare şi să plătească şi să nu ajungem la altele. Sigur că acolo unde nu există altă cale... S-a terminat faza de documentare pentru mai multe persoane şi o să apară mai des calupurile acestea, în sensul în care vor fi chemaţi la discuţii. În curând. Şi mai mult decât atât, s-a mai terminat o analiză a unor persoane, aşa numite persoane cu risc fiscal mare care sunt în număr mai mare, pe care să le distribuim şi în teritoriu şi vor începe controalele şi acolo", a spus Dragoş Doroş.

 
Tot acesta a precizat că sunt peste 14,3 milioane de persoane fizice în România care au venituri impozabile. „Însă noi îi verificăm pe cei care au împrumutat firma cu mai mult de 200 de mii de lei, cei care cumpără bunuri sau case a căror valoare depăşeşte 70 de mii de euro, sau au depozite anuale la bănci mai mari de 150 de mii de lei”, a spus acesta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii